Jag kallar det tur

Ibland ska man baskemej ha tur.
Vad som kunde vart en elak knöl (typ tumör) va bara en hellt oskyldig liten muskelknuta.
De finns inte ord för hur skönt de känns - har vart ett par jobbiga veckors väntan här!
Men nu glömmer vi det och går vidare :)


Tänk om..

Idag mår jag inte bra.
Idag e jag nervös.
Idag håller vi tummarna.
Tänk om..

Sjuka barn

Hämtade Hilmis på dagis idag - tyckte hon såg lite hängig ut. När vi kom hem spydde hon ner hela huset o tempen visade 39,8. Stackars liten. Nu har hon fårr ipren och coca cola och mår bättre. Hoppas lillan får sova inatt.
Och så Ida då, hon e tok snorig och har vart jätte orolig hela dagen, inte sovit bara gnällt. Oddsen på om hon har feber imon är nog inte jätte höga.
Typiskt just denna veckan när jag ska jobba tokmycket! Bara bara de inte är magsjuka!
Så har vi det :)

Berit

Vem fan döper en storm till Berit?
Hoppas att den inte drar över här iallfall. Idag blir de slottsjobb 11-sent - kul med helg eller :)

24 november

En månad kvar till julafton - nån som vet hur fort en månad går? Galet fort!
Kollade precis i almanackan, vi har inte en enda helg ledig innan jul! Antingen så e det jobb eller annar, så ni som inte e inbokade, sorry, välkomna nästa år :)

Idag ska projekt julstädning fortsätta och förhoppningsvis slutföras så vi kan få lite adventsfrid här i huset! Finns de nån som tycker att jag inte gör mycket annnat än o städa? Visst e det så. Jag har gått o blivit en galen pedant. Jag orkar verkligen inte med när de e skitet och stökigt. Därför städar jag lite jämt, mycket lättare så faktiskt! Sen så hör ju inte tvättning av tak och skurning av badrumsväggar till veckostädningen direkt. De får räcka lite då o då :) Och just nu e en sån då o då period.

Ikväll börjar även julbordsjobbet - blandade känslor de där!

Hurtigt värre :)

Har sprungit en timme och jagat en bolljävel, hurtigt värre. Men tusan va kul de börjar bli. Jag och klubban e lite mer ett nu för tiden! Kommer garanterat bli proffs - eller inte!

Nu ska jag mumsa i mig en macka så att jag säkert inte har gått ner något imorgon - feelingen är dålig denna veckan. Surt! Men jag antar att i ett så här långsiktigt projekt så måste de få finnas såna perioder med - eller? Snälla säg att de e så?!?!

 

Är det konstigt om man blir förbannad?!?

Efterson tomten givetvis inte hörde min önskan så va ungarna på sämsta möjliga humör på förmiddagen. Då kom jag på den brillijanta iden om att åka till Ikea och shoppa till min tvättstuga. Surfar in på ikeas hemsida, jodå allt finns - super. Lastar in griniga barn i bilen och kör till Kållered. Mina grejer finns inte - läget e inte alls lika super längre. Bara att åka hem igen. Jag köpte några värmeljus, bara för att.


Kära tomten

Idag önskar jag mina snälla barn som inte gnäller, som leker själva hela dagen och hellst sover ett par timmars middag. Bara för att jag ska kunna tväta taken och skura badrummen innan du kommer och hälsar på.
Slut på önskan.

Här händer de grejer..

I helgen städade han garaget och nu ser det ut som om jag kommer få tillgång till min nya tvättstuga i helgen - han kan när han vill den där sambon :)
Fatta vilken lycka, efter alla dessa år (ja iallafall fyra) av tvättande i en sunkig grovingång med trasigt golv och ingen värme ska jag nu få (nåja, jag har väll fått va med o betala) en superfin och fräsh tvättstuga!
För en trebarnsmorsa e det bättre än vilken romantisk överaskning som hellst :)

Idag har Johanna o Frida med bäbisar vart här! Ida o Elis e ju snart inte bäbisar längre, men ett litet tag till kan man väll få säga så ;)
Vi har babblat och babblat och babblat - vi e bra på det. Babbla e underbart!

Underbart e också att krypa ner i sängen brevid sin sambo när barnen sover i sina sängar - så de ska jag göra nu.

Natten mina vänner!

Älskade söndag

Idag bestämde sig pappan o tvååringen i famijen för att ta sovmorgon till halv tio. Fuskigt kan tyckas då bäbisen givetvis ville upp och jag snällt fick gå med :) Därav har familjen precis ätit frukost och dricker nu lite välbehövligt kaffe innan dagens projekt dras igång...
På schemat står tvättstuga - yes yes äntligen!

Julmarknad och 10 plus

Idag är det 10 plus här - helgen innan första advent! Har för mig att de va 6 plus när vi körde grillpremiären ute i våras! Ja vi satt alltså ute hela kvällen då, de skulle jag INTE få för mig att göra idag! Det är sklillnaden på vår o höst! Men nu e det väll vinter igentligen eller? Knäppt! 
Idag ska vi iallafall känna av kommande jul.. Julmarknad står på tapeten! Tjolöholm! Kan kanske tyckas vara en anningens knäppt av mig att åka dit denna helgen så jag ska vara däe alla återstående helger fram till jul!?! Men va då, julmarkanad e ju mys :)

Ikväll kommer Huggo o Eddie hit, och deras underbara päron såklart! 
 


Fredag

Hej o hållå!
Idag e det fredag - fasen så gott! Fredagar är mys!
Vi har dansat och lämnat Nemi hos mamma. De sistnämnda har givetvis inget att göra med att fredag e mys. Hilma grät hela vägen från Nemis mamma till dansen idag. Hon vill att Nemi ska va hemma, hon älskar sin storasyster o vill att hon ska ha samma mamma som hon - ibland e det verkligen inte lätt att vara liten.

Idag står lite städ och en sväng till stan på tapeten! När man öppnar kylskåpet så ekar de verkligen. En skvätt laktosfri mjölk och lite kräm. De lär vi inte överleva helgen på. Så givetvis tänker jag skänka mitt nyintjänade barnbidrag på en tur till hajen :)

För att pigga upp föregående inlägg lite s...

20111110118 (MMS)

För att pigga upp föregående inlägg lite så bjuder jag på denna underbara bild!


Hej

och god morgon!
Barnen e på ett uselt humör! Jag e på ett uselt humör, arg, förbannad och faktiskt lite rädd o lessen! Får man va de ibland
Hilma skulle vart på dagis idag, när vi kom innanför dörrarna så va de en unge som precis hade spytt! Jodå så att jag tog med henne hem igen - man vågar ju inte chansa på magsjuka liksom.

Nu har jag kokt en kopp starkt gott kaffe och hoppas på att bli lite bättre till mods om en stund!

Skit torsdag på er!


Nedräkning har börjat!

Har man en femåring i huset så börjar man räkna ner mot jul tidigt!
Kruxet med att ha en femåring i huset som bara är hemma varannan vecka blir när hon givetvis ska vara med på allt :)
Så idag så ska jag o N putsa fönster o städa skåp! De e nämligen sånt man gör innan jul, kan undra va hon fått de ifrån?
Vidare e schemat att nästa pappavecka är det första advent, då ska vi hänga upp stjärnor och gardiner!
Pappaveckan efter det är det lucia, lucia e inget litet när man e fem år minsan!
Och pappaveckan därpå e det julafton - the big big day! Ni förtår ju?!
Och om nån tror att de e jag som går här o lägger upp planer så NEJ NEJ NEJ, efter tvåtusen frågor så hade fröken gjort sitt eget schema - och vem vågar bryta det liksom :)

Så nu mot fönsterputsning - yeaa!


Här höststädas de för fullt i trädgården! ...

20111103113 (MMS)

Här höststädas de för fullt i trädgården! Härliga dagar när man fortfarande kan va ute utan o frysa ihjäl!


Ida kan själv Götesson

20111027108 (MMS)

Ida kan själv Götesson


Hejja mig

Idag klippte jag mål nummer två i min viktresa mot "smalis" - jejj jejj jejj, gott, gott, gott!
Ja jag e allt lite stolt över mig själv :)

Förövrigt händer de inte så mycket i mitt liv. De kunde vart mer spännande! Va vill ni veta?

Ida har lärt sig sitta alldeles själv!
Hilma kan också sitta alldeles själv, de poängterar hon hela tiden när vi berömmer Ida :)

Jag e värsta rediga morsan som redan har börjat styra upp julen!
Skriver listor hit o dit! Ja igentligen gör jag inte det för att jag e duktig utan för att jag måste, annars hade det blivit total kaos!
Imorgon ska jag iallfall åka till gekås och försöka inhandla alla julklappar till barnen åtminstonde - så håll nu tummarna för att dom har mycket bra!
Å ja, de e rekord tidigt o börja i första halvan av november. Men varför inte, de hade ju vart grymt skönt o slippa flänga runt som en idiot sista veckan - så ett försök e det minsann värt!