Idag!

Började dagen med läkarbesök, som alla vet vid det här laget är det inte min favorit! Men men en dag ska det nog bli bra!
Efter det hämtade jag upp Nemi på dagis, åkte hem och la mina tjejor! Lyckades med bedriften att få bägge två att sova middag samtidigt så jag kunde laga lunch! Fia och Hugo kom, vi käkade lunch och åkte till stan!
Kollade lite affärer, jag har typ inga kläder - alla är gravidkläder för mig och dem vill jag inte ha! Hittade ett par toksnygga jeans som jag vill ha men orkade inte prova idag! Men nu skulle Fia visst få samma jeans av Hugo i morsdagspresent - men va fasen vi får väll ha samma (som vanligt ;) )
När Pierre kom hem lämnade vi båda barnen till Berta och Bertil för att göra stan själva (denna gången var det lite tråkigare shopping - nämligen mat) Pierre skulle för en gång skull hjälpa mig handla mat! Vi kom innanför dörrarna på Hajen, han träffa en kompis, började prata med honom, jag gick vidare Pierre mötte upp mig vid toapappret (när jag var klar) Tack för hjälpen älskling!

Imorgon hoppas jag på stranden!



Nemi fick en glass, jag o Fia festade till det på varsin ramlösa!


Igår!

Vi va på BVC lillstumpan växer perfekt 59 cm och 5665 g jag får nästan ångset, hua vad fort det går!

Igår kväll var Hilma ute på sjön i båten för första gången, hon verkade trivas fin fint! Bäst för henne det ;)



Pierre fick en fisk! En ganska stor en :)



Så här fint var det på sjön!

Regn, åska och hagel!

Ja herrejävlar vilket väder jag mötte på väg hem från Natalie idag! De va vitt på vägen - i maj liksom!
Idag har jag vart o lunchat med min svägerska (heter det så? Pierres brosas tjej) och en kompis till henne och hennes söta unge, jätte trevligt! Blev även en sväng i affärer, Barnkammarn och Hans o Greta är två juvliga barnkläders affärer i Kinna! Hittade även gardiner som skulle bli såå fina här hemma hos mig, får fundera på detta! Också min grill, när jag kom innanför dörrarna på Skene Järn stod den där o bara sa KÖP MIG! Vi får väll se ;)

I morgon ska jag o Hilma till BVC, resten skall vi bara vara hemma och mysa!

Jag är kär - i en grill!

En limegrön grill - den är bara såå fin!


Två frågor?

1. Jag funderar på o sälja barnkläder på Homeparty för att dryga ut mammapengen lite och för att det kan va kul! Vad tror ni om det? Jag tänker att man kan göra det en del på dagtid faktiskt - till andra mammalediga då! Respons tack ;)

2. Varje dag har jag typ 40 besökare här, vilka e ni igentligen, hade vart kul om ni gav er till känna?

Åska!

Japp, åskan tog både internet o telefon i fredags! Det är sånt som kan få mig att flippa ur helt! Men nu har vi nya grejer!
Liten uppdate:
Fredag var vi hos Emma o Magnus, jätte trevligt o mycket god mat! Vi kom hem närmare två på natten!

Lördag, Fredagens grillkväll resulterade i en låång sovmorgon! Sedan åkte ví till stan, gjorde torg dag. Som Varbergare är man näst intill tvungen o klaga på alla turister som invaderar stan på sommaren - Flippflopp och solglasögon överallt! Men jag måste nog erkänna att det är gott o bo i en levande stad!
Lördag kväll var nästintill alla våra vänner på Hurtbullefest, jag hade lite ångest men var ändå lycklig  -  Jag har ju Hilma liksom! Jag o Fia åkte till mitt jobb Skårs Gård och spanade in ett brölopp som ägde rum där! Sen var vi upp över öronen sugna på att gifta oss såklart!
Men det fick duga med middag hos Mamma och Pappa med Fia och Hugo som sällskap! Mammas mat är alltid mumma! 

Söndag, ni vet en sån där dag som bara är såå härlig? En sån söndag hade vi..
Sovmorgon igen! Lång lunch hos Kicki, Freddy och barnen! Sedan blev vi kvar i deras soffa och spelade Wii (heter det så) TV-spel är lite lätt underskattat, tänk vad kul man kan ha ;)
Efter alldeles för många timmar framför TV-spel och mycket skratt åkte vi vidare till Andreas och Nattis. Där det blev kvällspizza  och sol på altanen! Och ja Andreas nu sitter jag här igen, 10 h data liksom ;)

Måndagen tillbringades med Louise,Alfons, Malin, Loke, Fia och Hugo. Kul med lite annat folk ibland! Jätte trevligt var det!

Långt o ointressant men uppdaterat blev det ;)


Stolt mamma!

Jag blir verkligen tokigt stolt när min lilla prinsessa oftare och oftare skrattar åt mig!

Idag har vi vart på kalas hos Pierres mormor, ätit god mat och för mycket tårta! Imorgon ska jag o Hilma till Stättared på möte. Sedan är det besök hos mamma o pappa inbokat!

Imorgon kväll.. Då ska vi till Magnus o Emma! Mycket trevligt!
Ikväll är det Bonde söker fru, en liten favorit jag har ;)

Stor fisk!

Jag älskar livet på havet o fiskar gärna - men min sambo är sjukligt beroende av fiske! Ett litet familjeproblem vi har ;)
Några av hans kompisar är på Röst i Norge och fiskar nu - detta var vad de fick upp idag!
Vad jag kan säga är att fisken är både längre o tyngre än mig! Jag är faktiskt imponerad! 

Kolla in det här!
Bilden lånad från - http://fkhugget.blogspot.com/

Regn o sol!

Idag har det vart alla väder på en gång känns det som! Här regnade som attan på dagen så jag o Nemi ställde till med storbak. Kanelbullar och rulltårta blev det!
Sedan när Pierre kom hem strålade solen så då packades kvällsmat o fiskespö ner i vagnen och vi prommenerade ut till yttersta udden för picnic - en helt fantastisk kväll fick vi!





Å när vi prommenerade vidare fick jag syn på detta - Det är nått bland det underbaraste jag vet, åhh vad jag längtar efter hästlivet när jag ser det...


Till Emelie!

Så här ser min vagn ut, jag valde en som man inte kunde använda som barnvagn för jag tyckte denna kändes stabilare!





Trädgårdsfix o kväll vid havet!

Igår hade jag trädgårds dag! Jag satte sallad och sådde grönsaker! Tog hand om potatisland o fixade och donade - Herregud vad jag e huslig ibland!
Kvällen avslutades med en prommenad o glass vid fästningen i Varberg! Vi bor verkligen i RÄTT stad sommartid :)

     

 
                                                 



                


Helgen!

Helgen har tillbringats med Hilma o  Nemis Farmor, Farfar o kusin! Mycket lek o bus o stoj. I söndags var det barndop, solen sken och bådeNemi o Hilma var jätte dukitga i kyrkan! Kort från kyrkan kommer inom kort, just nu får ni hålla till godo med ett par från middagen efteråt..

   
                                            


Här myser Pappa med sina småflickor innan läggdags!


En mysig torsdag kväll..

Ikväll har vi vart o käkat med Fam Andersson/Ericsson! Efter det blev det en långprommenad..


Imorgon kommer Nemi hem, gullungen!
Även våra sommargäster kommer för första helgen i år ;) Pierres mamma o pappa, de har husvagn här! Det e ju deras hus vi bor i liksom..
I helgen skall vi faktiskt bara vara hemma, på söndag är det ju dop! Hoppas hoppas på fint väder!

Känner att jag har ruskig bloggtorka idag, så Hej på er! Vi hörs efter helgen skulle jag tro!

 


Det blir en Götesson!

Hilma blir en Götesson, nu e det bestämmt! Så här ligger det till..
Hade jag o Pierre vart gifta och hetat Götesson båda två så hade Pierresdotter gått bra, men nu heter vi inte det så då måste vi välja Karlsson eller Götesson. Hade Nemi (hon heter Pierresdotter) vart vårt gemensamma barn, dvs Hilmas helsyster hade det gått bra. Men halvsyster gills inte! Genomtänkt o smart, eller hur? Not!
Hur det kommer sig att Nemi fick heta det beror på att reglerna ändrats om jag inte fattat fel! (han och hans föredetta hade inte heller samma efternamn fast de var gifta)
Det som skulle funka är att man ansöker genom PRV men det kostar 3000 kr, tänk om hon ändå vill heta Götesson sen då!
Så nu blir det så! Vill Hilma själv byta sen så lovar jag att betala det för henne den dagen de e dags!

För övrigt så har vi idag vart hos min mormor o fikat. Sen blev det prommenad med min mamma! Hilma fick lite mormor o morfar tid och nu e vi hemma!
Pierre e och fiskar på Hornsjön, när han kommer hem ska här grillas middag!

Imorgon åker vi till Göteborg o hälsar på Lovisa! Imorgon kväll blir det afternon tea med fam Andersson/Ericsson, de ni!

Min dag!

Ja idag har det faktiskt vart min dag!
Låång sovmorgon med Hilma! Mötte upp Fia och Hugo i stan, prommenerade strandprommenaden i solen, fortsatte en sväng på stan! Lunch på ströget bland alla småfåglar!! Jag skrek inte en ända gång, mirakulöst! (för er som inte vet är jag paniskt rädd för fåglar) Det ska bli mitt nya mål - "Bli av med fågelräddslan" Man kan tycka att detta är löjligt, men jag lovar det är alvar!
Sedan bar det av till Stjärnboden igen (opps!) hade beställt en klänning som jag bara var tvungen att ha! Även Hilma fick en söt dräckt från Lilla stjärnan - tror det skall bli min nya favvo affär!
En mycket trevlig dag med Fia - bästaste bästaste Fia!

Ikväll har familjen prommenerat och ätit färska räkor - MUMMA!

Dagens stora minus - Vi fick avslag på Hilmas efternamn från skatteverket! Hon får inte heta Pierresdotter. Imorgon ska jag ringa patent o regestreringsverket och kolla vad vi kan göra, annars blir det en Götesson!

Helgen!

 
Shopping med mamma, fick jätte mycket fint till mig o barnen! Kanske hinner lägga ut lite bilder imorgon! Stjärnboden hade jätte mycket fint! Hittade även en mycket söt tunika på jobbet som hamnade i min ägo ;)
I lödags kväll var vi hos Bävern på grill, mycket trevligt! Igår var det lite möte o lunch på laxbutiken med några vänner!

Idag har jag kokat rabarbersaft - japp ni hörde rätt!
Läkarbesök efter förlossningen - INTE KUL!

Nu ska vi gå tidigt i säng o sova!
God natt!

Å vet ni??
Imorgon fyller jag år!!

Kväll..

Nu e det kväll, jag har ätit en pizza (hoppsan) och nu sitter vi i soffan. Jag glor på Berg flyttar in, jag gillar henne. Pierre håller på med nån fiske skit ;) Han ska på fisketävling imorgon. Hilma sitter nöjd hos morbror Johan! Han är faktiskt en av hennes favoriter, hon räcker ALLTID ut tungan åt honom!

 Imorgon ska jag o mamma på turne i Kungsbacka, Ubbhult, Skård gård -  ja vi får helt enkelt hålla på tills vi hittar nått som faller fröken Carlsson i smaken!

Här e dom, kompisarna!

Nu kommer den,bättre sent än aldrig!

Min förlossningsberättelse.. känsliga läsare varnas!

Onsdagen den 25 mars, vid tre tiden när jag satt och fikade på Pierres jobb.. Då kom den första riktiga värken!
Det fortsatte hela kvällen - men det var lugnt o fortfarande ganska behagligt, mest spännande faktiskt!
Vi gick o la oss med hopp om att få sova innan det var dags, men inte då! 00.00 gick vattnet, klart o fint! Därefter tog värkarna i på riktigt, jag ringde förlossningen som sa att det för tillfället var fult, men innom några timmar så..
Då bestämmde jag mig för att vara hemma tills vi hade kört stora syster till dagis - bara för att slippa ringa barnvakt! Jag sov exakt ingenting den natten. 07.10 skrev de in oss på förlossningen, jag hade då 3 min mellan värkarna! Sen tog det stopp, värkarna kom o gick men det hände inget.. Jag var endast öppen 3 cm! Vid lunch skickades vi ut på prommenad..
När vi kom tillbacka sattes en ny CTG - de va då det hände, Hilmas hjärtljud sjönk med jämna mellanrum, barnmorskan trodde vi "tappade" bort bäbisen med CTG:n så hon skulle sätta en elektrod på huvudet istället. Då när hon gjorde det så kom det mer vatten, men nu var det inget vatten längre utan typ ärtsoppa! (Hilma hade bajst ordentligt i vattnet)  De va inte CTG:n de va fel på det var Hilma som inte mådde bra! Allt gick väldigt fort, från det att ärtsoppan kom tills Pierre hade Hilma i famnen tog det ca 25 min! Hilma föddes genom ett akut kejsarsnitt, jag var vaken hela tiden och hörde det första skriket när hon kom ut. Sedan gick de iväg med henne - varken jag eller Pierre fick se henne, de skärmade av för oss! Hon hade svalt fostervatten och var helt nergegad, men så fort de hade sugit ur henne och tvättat av henne mådde hon bra och fick komma till pappa! Jag fick henne först efter någon timme hos mig när jag var sydd och färdig!
Ingen vet varför det blev som det blev - men det viktigaste för mig är att hon kom ut frisk och kry!
Kejsarsnitt var inte alls så fruktansvärt som jag hade trott, det är verkligen inget att vara rädd för! Jag är jätte glad att det finns för utan det hade vi inte haft våran älskade Hilma!
Hon e mtt hjätra, mitt allt!



Första gången pappa ser henne..



Första gången jag ser henne..



Jag har äntligen fått henne till mig!

Kvällsprommenad!

Efter husvisningen blev det en kvällsprommenad vid Tjolöholm med familjen Ericsson/Andersson! Mycket trevligt!




















Regn..

Fy bubblan vilket väder! Hoppas verkligen det blir bättre i morgon!
Idag har jag vart med lilltjejen på BVC, dagens resultat blev 5190 g och 56.4 cm!
Nu ska Hilma börja ligga på mage en stund varje dag, idag så det ut så här!



Först en mindre imponerad Hilma.. sen..




Oj man kan vrida på huvudet med! Och..




Kanske lyfta på det.. Med lite tränning ska det nog gå!



Sen somna hon på min arm! Sötnos!


Tack Emelie för tipset - har inte tänkt så innan men det var mycket smart! Ska se ut ett bra ställe ;)
Snart dags att göra middag, fiskpinnar och potatismos! Om ni undrar så JA även en kocks ungar får fiskpinnar till middag! :)

Sen så packar vi in barn och vagnar i bilen o rullar till fjärås, dags att kolla in Fia och Anders hus!
Imorgon hoppas jag på att nån av mina mammalediga vänner vill prommenera o luncha med mig! Nån? :)


Kväll!

Nu har vi vart hos prästen - de va en ung kille,normal o trevlig, inte riktigt så man tänker sig en präst! De kommer bli bra..
Efteråt var vi o kollade kyrkan, den va liten o fin!
Nu sitter jag i soffan o degar med en sovande Hilma i knät, Nemi leker äntligen på sitt rum! Nån som har nått bra tips eller knep när det gäller trotsiga barn så tas det tacksamt emot!
Pierre sitter med ett gäng gubbar i uterummet o kollar fikegrejor! Herregud, detta fiske!

Åh vet ni? Imorgon ska jag spana in Fia o Anders hus!

Prästen!

Nu ska vi till prästen på dopsamtal! Bäst o sköta sig! :-)

Köpebröd!

När jag jobbar så äter jag alltid hembakat bröd, nu när jag e mammaledig äter jag bara äckligt köpebröd! Varför? Jag kan ju baka bröd.. Igår gjorde jag det och det blev gott o nyttigt sitället för torrt och massa kemikalier!

Titta vad fint!


Vild var rätt ord!

Jannike skrev till mig att Nemi e söt och vild! Det är verkligen rätt ord! Hon är helt galen, fast på ett ganska skönt sätt.. Sådär som bara en två-tre åring kan vara!
I helgen när vi var på Stättared så köpte vi glass till Nemi, då hände detta..
Sara frågar Nemi: Har du köpt en glass?
Nemi svarar glatt: Nä! Den låg där! Så pekar hon ner i glass boxen! Herregud dessa barn!

Idag har jag vart med båda barnen på kvantum o apoteket! Det är värre än vilket träningspass som helst!
Nu ligger lillan o sover i sitt babygym o Nemi ligger o sparkar i väggen på sitt rum o vill inte sova! Vad gör man? Jag orkar iallafall inte vara arg jämt! Men hon kan allt ligga en liten stund till :-)

Snart kommer ytterligare en vild unge, nämligen kusin Andrea! Så här lär bli full rulle i eftermiddag!

Kolla här..

Igår på vår sedvanliga söndagsmiddag hos Hilmas mormor och morfar hittade Nemi en gammal kär vän till mig..



Den gamla trähästen Kastanjett fick nu en ny ryttare! Om ni bara visste hur många timmar jag o Camilla la hos våra trähästar innan våra föräldrar köpte oss varsin riktig ponny! Tänk va kul det var att vara barn!

Förövrigt sen sist så har jag vart på Ästad 4H-gård o lagat mat med Susanne! Hilma o Alice har legat på varsin filt o kollat på varandra hela dagarna!
I fredags han familjen även med en tripp till familjen Ericsson/Andersson för att fira Mamma Fia! Mycket trevligt med god smörgåstårta! Men heregud vad ungar det helt plötsligt är på alla kalas!

Pappan i familjenmalin och storasyster Nemi tillbringade lördagen på sjön med Henrik och Monica! Nemi höll stolt i sitt livs första Aljbojje! 



Som sedan släppte i vattnet igen!





Idag är det måndag igen o jag är återigen hemmafru medans Pierre jobbar! Tvätt, disk, städ, matlagning!
Imorse när jag kom upp o skulle laga frukost så var det typ 10 000 myror i hela köket  -  Huua! Tror jag fått bort de flesta, undrar vad de kom från!?