Slappe lördag!

Middagen hos Niklas o Frida igår gick käpprätt åt skogen! Lillstumpan skulle visst få en febersläng till efter sprutan! Hon mådde bra när vi åkte dit vid sex, kvart i nio fick vi tacka för oss! Då hade stumpan mycket feber o var jätte jätte lessen, väl hemma somnade hon på mammas mage! När hon inte mår bra o e riktigt riktigt trött kryper hon in under min tröja och somnar, undra just om hon längtar tillbacka in i magen ;)
Idag e hon frisk igen, skönt som tusan! Idag har vi slappat, spanat in stan och vart o käkat middag hos mamma och pappa!
Lillstumpan har lagt till med en ny stil, ska se om jag lyckas fånga det på kort imorgon så ska ni få se nått kul!

God kväll!

Hallå bloggen!

Nu e det fredag igen - det e ju nästan bara måndagar o fredagar!
Igår fyllde min lilltjej 5 månader! Dagen till ära var det bvc och vaccination! 7585 g och 64.5 cm - följer kurvorna precis, skönt tycker jag har vart lite orolig eftersom hon fortfarande i stort sett bara äter tutte! Imorse gjorde vi dock ett jätte steg framåt - 4 tsk gröt utan att bli hysterisk och utan att kräkas! Igetligen vet jag ju att jag inte behöver oroa mig, hon kommer inte leva på bröst mjölk tills hon e sju år, hon kommer börja äta!

Igår var Magnus o Emma här - det var trevligt, mycket skratt!
Ikväll skulle vi äntligen träffat Fia o Anders men de sket sig, blir på söndag det istället! Ikväll vlir det Niklas o Frida, mycket trevligt det med! Man träffar sina vänner på tok för sällan! På tal om det, ,mina mammaledighets vänner? Ska vi se till o träffas över en fika i veckan?

American cocies!

Nybakade på min köksbänk!
Nyttigt? Nää!
Gott Jaaa!
Nu sängen nästa!
Imorgon e det dags för sim med lilltjejan igen!

Natt natt

Vår dag!

Idag har vi verkligen sugit ur sensommaren! Sensommar e skönt, men sensommar är även lite smått deprimerande - det e ju snart höst, typ vilken dag som hellst! Det ger mig ångest - trots att jag haft fler dagar på stranden än vanligt, mer timmar i solen och allt de där så tycker jag ändå att det gick för fort, den var för kort!
På onsdag e Hilma 5 månader - första mammalediga sommaren med Hilma har gått - bara en kvar (japp jag ska vara hemma nästa sommar med, det med basta)
I höst och vinter ska jag sitta i Fias soffa i hennes nya hus o dricka te och kolla in våra små busar som härjar o leker!

Vet ni? Nu kryper snart min bäbis! Titta på sötisen!




Å Hilma hon e trött!

Igår när vi skulle åka till Hilmas mormor o morfar o käka middag la jag henne i gymmet när jag sprang på toaletten! En halvminut senare.....



Så söt och såå trött!

Ikea träsket!

Jag har hamnat i ikea träsket - vet ni hur många gånger man kan läsa den katalogen? Svaret är många!
Nu sitter jag uppe med barnen o P sover fortfarande, tyckte han var värd det. I vanliga fall brukar det vara ombytta roller!
Och vad har denna dagen att bjuda? Mer svinkoppor o hoppas på att lilltjejen inte blir smittad!
För jag har sagt att Nrmi kom hem med svinkoppor i feredags eller? Hade ni planer på o hälsa på oss? Vänta gärna några dagar, såvida ni inte e sugna på lite koppor!
Livet med barn e underbart - nästan jämnt!


Höst

Igår var det sommar, högsommarvärme! Idag e det höst, höst så in i norden! Idag väntar jag på posten och idag är det fredag!

Trevlig helg gott folk!

Sol!

Idag e det verkligen sommar igen - fy sjutton vad skönt! Hade det inte blåst halv storm hade man kunnat ligga på stranden!
Istället blev det en prommenad med Fia o Hugo! Åh vad stora våra små bäbisar örjar bli - dom e verkligen tok söta!

Jag har även städat i mina köksskåp, ska skicka all skit som inte används på loppis! Mitt nya motto är att bara ha saker jag gillar - allt annat slängs, sluta spara på skit helt enkelt!

Ikväll ska vi (jag o min P) till Tommy o käka lite middag! Imorgon e det fredag (igen) vart tog denna veckan vägen?

Vardagslyx!

Idag har jag o Hilma haft vardagslyx!
Vi har vart på babysim o uyflykt med mormor Lisa.

Plaska i vatten var toppen tyckte Hilma!
Efter simmet plockade vi upp mormor Lisa o åkte mot Ängelholm, vi stannade och åt på Laxbutiken - mums!
Väl framme i Ängelholm fick jag min efterlängtade servis! Höganäs vossblå, den görs inte längre o jag har fastnat skarpt för den. Hade lite innan, så försvann den ur sortimentet, typiskt - men nu e det löst! Åhh vad bra den passar i mitt kök!

Vi åkte vidare till "Butiken på landet" ett ställe de gör väldigt mycket reklam för, prylar o kläder, dock inget för mig o mor!
Sedan var vi såklart hungriga igen - en supergod macka avnjöts på ett cafe vid havet! Härligt, de gäller verkligen o suga ut de sista ur sommaren! Usch jag blir deppig när jag tänker på att den snart e över!

Imorgon blir det äntligen Fia o Hugo dag!

Lite bilder från vår dag!






Så har vi det!

Jag har ett nytt intresse, jag plockar björnbär! Det e skit kul men det sticks skitmycket! Men man prommenerar och samtidigt får man med sig nått hem! Jag har även kommit på ett stensäkert sätt att lura med mig Pierre på mina upptäckter - plockar han 5 liter får han ligga på kvällen! Och han plockar o ser glad ut - typ samma som att säga till barnen att e du snäll i affären får du en glass! Det funkar fantastiskt - sån e ja ;)


Äntligen är denna dagen över! Imorgon ska jag o Hilma på babysim, det ska verkligen bli jättemysigt! På eftermiddagen ska jag och mamma till Ängelholm, jag har köpt en begagnad servis som ska hämtas, men mer om det imorgon!

Från och med idag kan jag även titulera mig som egenföretagare - konceptet är Pierre jobbar och jag hovar in pengar!

Nu ska jag mata min kära dotter sen blir det sängen!

Hilma på upptäktsfärd del 1.



Jag tänkte jag skulle starta en liten serie här, nämligen Hilma på upptäktsfärd! Ni kan följa Hilma o hennes bus - ibland flera gånger om dagen o ibland bara nån gång i veckan, vi får se!
Hur många delar tror ni det blir? 
Del 1
 Hilma på upptäktsfärd under fotöljen! 





Mammas mat e blää!

Jag lagar mat, mixar. passerar och gör allt som står i min makt för att hon ska äta! Men nej hon bara spottar ut och ja jag vet att det kan va så!
Men så när jag va på ICA idag så var jag vid barngrejerna (den nya nappen verkar funka) och då slank det ner en burk barnmat! Jag som sagt att min bebbe bara ska äta hemmalagat! Dåligt Malin! Ja vet att det inte e nått fel på det o att det e jättesmidigt, har i stortsett fött upp en unge på det, men det var en princip sak, en del av min sparplan bla bla, vilket fall som hellst - Jag skulle inte ha nån barnmat!
Väll hemma med maten (eftersom jag redan köpt den e det ju bara o bjuda fröken på det) värmer jag den, sätter ungen i barnstolen o förbereder mig på det sedvanliga spotta, gråta, spy racet! Vad händer? Ungjäveln (förlåt) äter och ser hur glad ut som hellst! Gahh jag blir galen, nu måste jag ju köpa fler burkar!

Tisdag!

Sotare, revisor, lunch med Sara, handla mat, hem o städa, ett hemligt uppdrag, Juf möte - herregud kommer den här dagen ta slut? Hoppas jag hinner klämma in en prommenad med!
Både jag o Hilma e uppe och påkädda, när hände det före nio sist?
Vidare uppdatering kommer!





Måndag

Jag hatar måndagar - då e det en hel vecka kvar tills helg! Å just dessa måndagar är ännu värre, när P ska jobba hela veckan! Fast just denna veckan har jag tok mycket på ska göra listan. Massa massa kul som jag snart ska berätta om - fast först ska jag ha det lite för mig själv!  Jag älskar hemlisar!

Dagens Hilma uppdate:
Hilma ligger på golvet o leker med sin kusin, hon har kommit på att stå på knä är alldelses fantasktist roligt! De gör hon varenda vaken minut!
Hilma gör även det hennes mamma verkligen inte vill - hon suger på sin tumme. Idag ska jag inhandla en annan sorts napp (en Hogo napp) o se om den faller fröken bättre i smak. 

Ha en bra måndag! 

Abstinens!

Ja det har jag - abstinens efter min bästaste Fia!



Från Sjögrens soffa!

Niklas o Frida duchar - hmmm ;)
Jag o Hilma lånar datorn..
Snart slänger vi ut  Niklas o släpper in brudarna!
Tjejkväll!!

Ge mig!

Ge mig mitt drömhus nu! Jag vill inreda o greja!
Nu nu nu!!!

Jaha!

I lördags va jag på rally - det var tokigt kul!
Hilma hade vart en snäll tjej hela dagen, som tur va så blev hon överlycklig när hon fick se mamma igen! Tur att hon inte glömt mig ;)

Igår hade vi en helt fantastisk dag med nära o kära!

Idag har vi tokstädat vårat hus (de va helt nödvändigt) så nu skiner det jätte fint! Ikväll ska jag o Pierre o minstingen till en kompis i Horred o grilla! Berta o Bertil kommer hit o leker med Nemi - de e det bästa Nemi vet!

Imorgon natt ska Pierre o Nemi o Pierres jobba kompis o hans pojk som e lika gammal som Nemi (blev det krångligt?)  sova i vindskydd! Det ska bli jätte jätte spännande säger dom, papporna alltså. Barnen vet nog inget än, antagligen för att papporna ska kunna ändra sig om dom vill! Jag tror dom kommer få jätte mysigt!
Jag o Hilma ska till Hilmas mormor o morfar o mysa! Jag hatar nämligen o sova själv - lite barnsligt ja jag vet!

Förövrigt så har jag lärt mig att älska de veckorna Pierre e pappaledig! Önskar att vi kunde ha det för all framtid, men då blir vi ruinerade!

Nu ska jag passa på o läsa min bok innan hela klanen vaknar igen!


Det här med träning!

Varför ska andra veckan va såå seg när första gick i ett jihuu?
Idag måste jag och idag ska jag - men varför vänta ända tills kvällen? Jag e ju ledig hela dagen liksom!

Idag var jag på MQ och Wilma, dom hade fått in massa snygga kläder - men de e säkert som mest snygga utan några mammakilon!! Funderar på o belöna mig själv med ett nytt plagg var 5:e kilo!
Upp på crosstrainern!

Allsång med Götessons

Far och dotter Götesson sjunger allsång!




Hilma hjärta Hugo

Nu har dom upptäckt varandra - Hilma o Hugo



Dom hörde mig!

Vädergudarna hörde mig - enligt SMHI ska det vara sol resten av veckan!
Jisses vad skönt det hade vart! Då ska här pressas!

Jag borde...

-städa huset!
-sätta igång tvättmaskinen!
-förbereda middagen!
-ställa mig på crosstranern!
Sånt som e lättast o göra när Hilma sover!

Istället surfar jag runt på nätet o e grinig för att det är regn!
Ska det aldrig sluta eller? Va sommarn över nu? DÖD ÅT VÄDERGUDARNA (får man säga så;)

Inspirera mig - jag blir som en lam zombie när vädret bara e kass!!






 


Objekt!

Vi (jag o min bästa vän) har en dröm!
Vi vill öpnna nått eget där vi e våra egna chefer också vidare... Jobbar man ihjäl sig så gör man det iallafall för sin egen skull!
Igår satt jag och tittade på SFF och hittade lite spännande, mest för inspiration! Det ena var en camping, på bilderna var den ett paradis, jag ropade på P:
M: -Älskling jag har hittat ett objekt!
P: - Det ser ju fantastiskt ut!
P: - Kolla vad mycket som ingår..
M: - Vi åker en sväng o kollar!
P:  - Absolut

In i bilen efter ca en timmes bilfärd var vi framme!

M: - E vi verkligen rätt!
P: - Ja det står ........camping på skylten där!
M: - Och var fan e campingen då?

Hur fan kan man luras så i en annons? Det var en liten grusparkering vid en sjö! Där fanns även ett sunkigt gatukök!
Detta objektet var inget för oss!

Nya tag! Imorgon ska jag ringa några samtal! Snart så ska vi nog hitta nått! Jag har bestämmt mig - man måste våga chansa!
Som vi säger - INGEN KOMMER IHÅG EN FEGIS - och det är sant!

Idag ska jag träffa mitt gamla rally gäng och planera - för nästa helg e det dags!
Nästa helg kliver jag ur rollen som mamma för ett par dagar o kliver in i rally värden! För er som vet vad det är - ni förstår!
För er andra - Rally e nått som e så hejdlöst kul att man bara inte kan missa det! Och NEJ det handlar inte om att köra fort - det handlar om att ha kul!
Kolla in www.rally.nu och kom ihåg att det är ingen sekt eller liknande, det är bara som en stor fest - fast i bil!

Nu ska jag ta mig i kraggen o gå ut en sväng!